+36.20.328.6031 .or. +36.70.322.7169 info@sweettravel.hu

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
+36.20.328.6031 .or. +36.70.322.7169 info@sweettravel.hu

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Tokaj csodái: egyetlen felejthetetlen napban

Price
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3
Ismertető

Barangolja be velünk a történelmi borvidéket

Ismerje meg a világ legjobb természetes édes borát, annak születésének helyén!

Az ön szakmai túravezetője: Ripka Gergely (TokajMagic,TokajGuide, szerző)

Szerette volna mindig is megismerni a világhírű tokaji borkülönlegességeket, de még nem szánta el magát a hosszú útra? Akkor pirvát túránk éppen Önnek szól, melynek keretein belül elkalauzoljuk Önt az aszú, a szamorodni és az eszencia hazájába. A tokaji a világ legfinomabb természetes édes bora, melyet pápák, királyok, cárok is előszeretettel fogyasztottak. Mi pedig Önnel is megosztanánk ezt a történetet!

Próbálja ki Tokaj száraz és édes borait is, melyet egy egész napos vezetett privát túrán élvezhet, budapesti indulással és érkezéssel. Idegenvezetőnk két helyi pincét is megmutat és a történelmi borvidék minden szépségét és csodáját igyekszik megvillantani.

Tokaj Hegyalja 220 km-re van Budapesttől, észak-keleti irányban. Mi a borvidék két legfontosabb települését, Tokajt és Mádot is érintjük az úton.

Főbb látványosságok:

 • Mád első osztályú terroirjainak, dűlőinek bemutatása
 • Többszáz éves föld alatti pincelabirintus,
 • Tokaj száraz és édes borain túl a környék gasztronómiai szépségeit is igyekszünnk bemutatni,
 • Megkóstolhatja a tradicionális és az újabb stílusban készült helyi borokat,
 • Miközben a történelmi borvidék csodáit felfedezi, interkatív módon kóstolhat meg 8-10 helyi bort,
 • A környék egyik meghatározó éttermében is teszünk egy kis kitérőt ebédidőben.

Miközben a szem a csodás zempléni tájat kóstolja, addig a poharakból nagyszerű borokat kortyolhat, és a hely gazdag történelmi múltja is közelebb kerül Önhöz.

A történelmi Tokaji Borvidék az egyik legnagyobb sztori a hazai borvidékek közt. A királyok bora és a borok királya, ahogy XIV Lajos, a Napkirály is emlegette. Nemesi családok, királyok, császárok, erdélyi fejedelmek, a felvidéki arisztokrácia mind harcban állt ezért a valaha gazdag vidékért, presztízs volt a legjobb dűlőkben szőlőterületet birtokolni. II. Rákóczi Ferenc pedig a szabadságharcait finanszírozta ennek a gazdag szőlőkultúrának a gyümölcséből, az aszúból, mellyel a francia királyi udvarig is eljutott. De Tokaj sokkal több az aszú sztorijánál…

Ennek a túrának a során egy sor új információt tudhat meg arról mik a mai trendek, merre is tart Tokaj Hegyalja ma. Rugalmas programcsomagunkkal két pincét keresünk fel, de igény szerint alakítható is a program. A megbeszélt budapesti helyszínen felvesszük Önt, és a nap végén vissza is visszük a kiindulási helyre, miközben Mád és Tokaj leglenyűgözőbb tájaiban gyönyörködhet.

Ha mindig szerette volna megkérdezni, hogyan is készülnek Tokaj csodás borai, itt a remek lehetőség, hogy megismerje őket. Meg fogja látni, hogy a klasszikus desszertborokon túl mennyi izgalom és szépség várja Önt ezen a gyönyörű vidéken: a furmint, a hárslevelű és pezsgők, kulináris élvezetek egész sora. Találkozzon a helyi termelőkkel, kóstolja meg a természet adta ízeket, a helyi termékeket.

Élvezze és tapasztalja meg a kivételes borokat, amiket ez a szépséges termőhely ad nekünk, s a boron túl a Zemplén hegyei, a Bodrog és a Tisza ártere várja Önt megannyi kalanddal, mi pedig háztól házig visszük Önt!

Időtartam

 • 12 óra

Ajánlott indulás Budapestről: 8:00, 8:30

Túra tartalma:

 • minőségi transzfer kényelmes autóban,
 • profi magyar vagy angol nyelvű vezető,
 • két pince látogatása,
 • festői dűlők bejárása
 • legalább 8-10 bor kóstolása
 • hideg falatok,
 • ebéd: egy választható főétel, frissítő
 • ajtótól ajtóig szállítjuk Önt,
 • meglepetések….

Ajánlatért írjon nekünk: info@sweettravel.hu

Photos