Tokaj Csodái: Egyetlen Felejthetetlen Napban

0
Tokaj Csodái: Egyetlen Felejthetetlen Napban
Tokaj Csodái: Egyetlen Felejthetetlen Napban
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

117
Ár / Fő
1 fő 500 € / fő
2 fő 350 € / fő
3 fő 300 € / fő
4-7 fő 265 € / fő
8-12 fő 250 € / fő

12 fő feletti csoportok esetén
kérjen egyedi ajánlatot!

12 óra
Availability : Jan 01’ - Dec 31’
Budapest
Tokaj
Ismertető

Barangolja be velünk a történelmi borvidéket

Ismerje meg a világ legjobb természetes édes borát, annak születésének helyén!

Az ön szakmai túravezetője: Ripka Gergely (TokajMagic,TokajGuide, szerző)

Szerette volna mindig is megismerni a világhírű tokaji borkülönlegességeket, de még nem szánta el magát a hosszú útra? Akkor pirvát túránk éppen Önnek szól, melynek keretein belül elkalauzoljuk Önt az aszú, a szamorodni és az eszencia hazájába. A tokaji a világ legfinomabb természetes édes bora, melyet pápák, királyok, cárok is előszeretettel fogyasztottak. Mi pedig Önnel is megosztanánk ezt a történetet!

Próbálja ki Tokaj száraz és édes borait is, melyet egy egész napos vezetett privát túrán élvezhet, budapesti indulással és érkezéssel. Idegenvezetőnk két helyi pincét is megmutat és a történelmi borvidék minden szépségét és csodáját igyekszik megvillantani.

Tokaj Hegyalja 220 km-re van Budapesttől, észak-keleti irányban. Mi a borvidék két legfontosabb települését, Tokajt és Mádot is érintjük az úton.

Főbb látványosságok:

 • Mád első osztályú terroirjainak, dűlőinek bemutatása
 • Többszáz éves föld alatti pincelabirintus,
 • Tokaj száraz és édes borain túl a környék gasztronómiai szépségeit is igyekszünnk bemutatni,
 • Megkóstolhatja a tradicionális és az újabb stílusban készült helyi borokat,
 • Miközben a történelmi borvidék csodáit felfedezi, interkatív módon kóstolhat meg 8-10 helyi bort,
 • A környék egyik meghatározó éttermében is teszünk egy kis kitérőt ebédidőben.

Miközben a szem a csodás zempléni tájat kóstolja, addig a poharakból nagyszerű borokat kortyolhat, és a hely gazdag történelmi múltja is közelebb kerül Önhöz.

A történelmi Tokaji Borvidék az egyik legnagyobb sztori a hazai borvidékek közt. A királyok bora és a borok királya, ahogy XIV Lajos, a Napkirály is emlegette. Nemesi családok, királyok, császárok, erdélyi fejedelmek, a felvidéki arisztokrácia mind harcban állt ezért a valaha gazdag vidékért, presztízs volt a legjobb dűlőkben szőlőterületet birtokolni. II. Rákóczi Ferenc pedig a szabadságharcait finanszírozta ennek a gazdag szőlőkultúrának a gyümölcséből, az aszúból, mellyel a francia királyi udvarig is eljutott. De Tokaj sokkal több az aszú sztorijánál…

Ennek a túrának a során egy sor új információt tudhat meg arról mik a mai trendek, merre is tart Tokaj Hegyalja ma. Rugalmas programcsomagunkkal két pincét keresünk fel, de igény szerint alakítható is a program. A megbeszélt budapesti helyszínen felvesszük Önt, és a nap végén vissza is visszük a kiindulási helyre, miközben Mád és Tokaj leglenyűgözőbb tájaiban gyönyörködhet.

Ha mindig szerette volna megkérdezni, hogyan is készülnek Tokaj csodás borai, itt a remek lehetőség, hogy megismerje őket. Meg fogja látni, hogy a klasszikus desszertborokon túl mennyi izgalom és szépség várja Önt ezen a gyönyörű vidéken: a furmint, a hárslevelű és pezsgők, kulináris élvezetek egész sora. Találkozzon a helyi termelőkkel, kóstolja meg a természet adta ízeket, a helyi termékeket.

Élvezze és tapasztalja meg a kivételes borokat, amiket ez a szépséges termőhely ad nekünk, s a boron túl a Zemplén hegyei, a Bodrog és a Tisza ártere várja Önt megannyi kalanddal, mi pedig háztól házig visszük Önt!

Időtartam

 • 12 óra

Ajánlott indulás Budapestről: 8:00, 8:30

Túra tartalma:

 • minőségi transzfer kényelmes autóban,
 • profi magyar vagy angol nyelvű vezető,
 • két pince látogatása,
 • festői dűlők bejárása
 • legalább 8-10 bor kóstolása
 • hideg falatok,
 • ebéd: egy választható főétel, frissítő
 • ajtótól ajtóig szállítjuk Önt,
 • meglepetések….

Ajánlatért írjon nekünk: info@sweettravel.hu

Photos